ADF

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Error
  • XML Parsing Error at 1:583. Error 9: Invalid character
Home Qui som
Qui som

Tots voldrem que les tasques de les Agrupacions de Defensa Forestal es centressin exclusivament a la prevenci. Malauradament les circumstncies climtiques i les caracterstiques dels notres boscos fan que la lluita contra el foc sigui cosa de tots i que haguem d'estar a l'expectativa en tot moment fent pinya tots plegats.

Grcies tamb als ajuts i actuacions de l'administraci, cada cop s'estan fent ms tasques de prevenci, tant de vigilncia com d'actuaci al bosc. Tant de bo que algn dia la gesti del bosc superi el risc d'incendi, de moment costa d'imaginar.

Com a critri, en temporades de baix risc, ens dediquem a la gesti de la prevenci, o sigui a les tasques d'arranjament de camins, desbroades, reparaci i manteniment del material d'extinci, aix com de nova adquisici, per molt especialment a la creaci de punts d'aigua aptes per a helicpter. Tenim un inventri de cada punt d'aigua que s'ha creat especficament per a l'extinci d'incndis on, a part de descriure la situaci i l'estat tamb s'incorpora un responsable de cada dipsit o bassa, que ser la persona de contacte que informar de qualsevol anomalia.

Des de fa anys tamb promocionem l'autoprotecci de les masies incentivant la compra d'equips autnoms de pressi, regalant dues mnegues i una llana per cada adquisici.

Quan s'acosta l'estiu la nostra tasca es centra en aglutinar tot el personal voluntari que forma part de la nostra ADF (estem parlant de ms de 400 persones), per aconseguir actuar de manera organitzada en cas d'incendi, juntament amb els socis propietris que sn els que posen els mitjans mecnics per a arrossegar les cubes. Peridicament realitzem cursets terics, promoguts per la Diputaci de Barcelona, de com actuar davant d'un incendi. Tamb a nivell local fem simulacres per familiaritzar-nos amb l'estesa i recollida de mnegues, funcionament d'emissores i resta de material.

A final de maig acostumem a organitzar una ruta per a conixer camins d'mplies zones dels municipis que formen la nostra ADF, s una trobada social que ja s'ha fet molt popular. En aquest aconteixament hi solen participar de 150 a 200 persones.

Qui esta connectat?

Tenim 44 visitants en línia