ADF

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Noves fotos a la Galeria d'imatges

Correu electrònic Imprimeix PDF

Ja em penjat noves fotos del simulacre d'incendi del passat 25 de febrer al Samuntà.

Darrera actualització de dilluns, 4 de juny de 2012 15:51
 

Simulacre dels voluntaris de l'ADF

Correu electrònic Imprimeix PDF

19 de maig, un avís de columna de fum a prop de Castelladral, a 2/4 de 9 del matí ha donat el tret d'alerta d'un simulacre d'incendi forestal al municipi de Navàs. Immediatament s'ha activat el pla d'actuació municipal d'incendis i el comitè d'emergència, s'ha constituït el CECOPAL alhora que s'activaven els membres de l'ADF Defensors del Bosc i els voluntaris de Protecció Civil de Navàs.

El punt de coordinació s'ha establert a l'Ajuntament de Navàs, amb l'alcalde Jaume Casals i els tècnics que formen part del comitè d'emergència per fer-se càrrec de les incidències que s'han anat plantejant, d'acord amb l'escenari previst. S'ha establert un punt de trànsit a Sant Cugat del Racó, que han controlat Policia Local i ADF.

Quatre cubes de l'ADF i una vintena de voluntaris s'han dirigit al punt on hi havia la simulació de foc i han aprofitat per marcar el perímetre de l'incendi, estenent mànegues, provant emissores i material per apagar el foc.

Cap a les 11 del matí el foc ha entrat en fase de control i s'ha passat de la situació d'emergència a la d'alerta. El simulacre s'ha desactivat a les 11 del matí.

L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, que ha estat al punt de coordinació durant tot el simulacre, ha fet una valoració positiva de la mobilització d'efectius de l'ADF, en el sentit que permet posar a prova la logística que cal moure quan es produeix una situació d'emergència per un incendi forestal i no baixar mai la guàrdia.

El simulacre, a més a més del foc ha plantejat una evacuació preventiva d'un grup de d'alumnes d'una escola amb un educador que feien estada a l'alberg de Castelladral, i d'un matrimoni gran que s'ha desallotjat de la masia per la proximitat a la zona de les flames. Els desallotjats s'ha previst acollir-los, en un centre escolar de Navàs.

Al simulacre hi han donat suport els tècnics de Protecció Civil de Manresa i la tècnica de Protecció Civil Comarcal com a responsable del Pla d'Assistència i Suport Comarcal de Protecció Civil.

 

Simulacre 2012

Correu electrònic Imprimeix PDF

Com ja vam comentar en la passada assemblea, l’ADF organitza un simulacre d’incendi, per tal de fer participar a cubes i voluntaris dels cinc municipis. Fa temps que no organitzem una trobada d’aquestes característiques i pensem que és important de cara al repàs i manteniment dels nostres equips. Es per això que et convidem el proper

DISSABTE, 25 de febrer de 2.012

A les 15:30 de la tarda

El punt de trobada serà al Samuntà, situat al km. 4 de la ctra. De Súria a Castelladral.

Aquest esdeveniment també serà important per repassar i recordar coneixements i maneres d’actuar en cas d’incendi. En acabar, hi haurà botifarrada per tots els participants.

Si tens pensat participar-hi, t’agrairem que comuniquis la teva assistència al teu Ajuntament o bé a l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Bé, res més, aprofitem l’avinentesa per saludar-te i esperem veure’t el dia 25!

 

Assemblea ADF Defensors del Bosc

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Junta de l’ADF convoca a tots els socis propietaris i socis voluntaris a l’Assemblea Anual Ordinària.

Ens trobarem a Castelladral a les 12 del migdia del proper diumenge 29 de gener del 2012.

En breu exposarem l'ordre del dia.

Us hi esperem a tots.

Darrera actualització de divendres, 13 de gener de 2012 16:26
 

Premis de prevenció d'incendis forestals 2011 de la Diputació de Barcelona

Correu electrònic Imprimeix PDF

El Premi Rossend Montané , a la millor obra o projecte de prevenció, dotat amb 4.800 euros, va estar per l'ADF del Bruc que actua sobre la totalitat del territori forestal d'aquest municipi. L'accèssit de 1.800 euros va correspondre a l'ADF de Sant Salvador de Guardiola.

Pel que fa al premi Palestra a la millor organització, premiat també amb 4.800 euros, va correspondre a l'ADF de Puig de l'Àliga, formada pels municipis de Canyelles, Vilanova i la Geltrú, Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos. L'accèssit d'aquest premi, dotat també amb 1.800 euros, se'l va endur l'ADF de Montseny Congost.

El Premi d'Honor Joaquim M. De Castellarnau , de reconeixement públic a persones que han destacat en aquest camp, va recaure en aquesta XV edició en Francesc Solé vinculat a l'ADF Rossend Montané d'Olèrdola i membre fundador de la Federació d'ADF's Penedès-Garraf.

L'acte de lliurament va estar presidit pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve , acompanyat per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras , i pel vicepresident tercer i diputat de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Josep Llobet .

En el seu discurs de cloenda, Salvador Esteve va fer balanç de la prevenció d'incendis forestals d'aquest estiu 2011, tot fent una valoració molt positiva de la campanya. Esteve va remarcar que tot i que «els pressupostos són limitats, la Diputació de Barcelona mantindrà sense cap reducció per a l'any 2012 el pressupost que ja ha destinat aquest any 2011 per tal de donar suport als ajuntaments en l'àmbit de l'extinció d'incendis». I va afegir que «en un moment en que la Diputació ha reduït un deu per cent el seu pressupost general, crec que aquesta és una dada significativa».

El president de la Diputació de Barcelona també va felicitar el bon treball de les ADF, la celeritat d'actuació de tots els equips d'extinció, la millor coordinació entre entitats, el comportament cívic dels ciutadans, i el compromís de les entitats públiques i privades amb aquesta prevenció i lluita, que han estat factors decisius per als resultat de la campanya d'enguany.

Els Premis de Prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona, que es lliuren des de 1997, pretenen reconèixer públicament la feina que realitzen durant tot l'any les agrupacions de defensa forestal (ADF) amb el suport dels ajuntaments de la província.

En aquesta XV edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona es van presentar 14 candidatures. Al Premi Palestra hi optaven les ADF: Burriac, Llinars del Vallès, Lluçanès, Montseny Congost, Puig de l'Àliga, Puig Vicenç i Teià. I al Premi Rossend Montané hi concorrien les ADF: Alt Berguedà, Baix Berguedà, El Bruc, Montesmon, Quercus, Sant Salvador de Guardiola i Teià.

Darrera actualització de dimarts, 13 de desembre de 2011 19:27
 


Pàgina 5 de 7